Край на примирието в Ивицата Газа. След седмица без огън израелски

...
Край на примирието в Ивицата Газа. След седмица без огън израелски
Коментари Харесай

Край на примирието в Ивицата Газа

Край на примирието в Ивицата Газа. След седмица без огън израелски военни оповестиха, че възобновяват бойните си дейности против „ Хамас ”. Те упрекнаха палестинската формация, че нарушава изискванията на сделката. Споразумението изтече по-рано през днешния ден и явно няма да бъде възобновено.

Рано тази заран палестинска ракета беше прихваната над израелска територия. Сирени за въздушна заплаха изправиха на крайник жителите на регионите наоколо до Газа. На собствен ред медии, близки до „ Хамас “, оповестиха, че в северната част на Газа е имало изстрели и детонации.

В град Газа публицист от Агенция Франс Прес заяви за десетки израелски попадения в резултат на артилерийски обстрел и въздушни удари.

Споразумението за преустановяване на огъня сред Израел и „ Хамас “, контрактувано с посредничеството на Катар и Египет, влезе в действие на 24 ноември. Първоначално за интервал от четири дни, то бе удължено на няколко пъти.

През този интервал „ Хамас “ и други палестински групировки освободиха над 100 от към 240-те индивида, които бяха отведени в линията Газа при офанзивата в Израел на 7 октомври. Повечето от пуснатите заложници, на процедура единствено дами и деца, са израелци. Така в плен на палестинското ислямистко придвижване остават към 140 души.

В подмяна на освобождението на заложници Израел пусна от свои затвори 240 палестинци.

Междувременно „ Ню Йорк Таймс “ разгласява свое следствие, съгласно което година преди офанзивите на 7 октомври израелските служби са получили информация, че „ Хамас “ готви сходна офанзива. Тогава обаче те са подценили тези данни, защото считали, че бойците на терористичната формация не са способни да извършат сходно сложно нахлуване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР